HISTÒRIA DE L’ESCOLA SUPERIOR

Els centres d’ensenyaments artístics tenen una llarga història. El de Palma té el seu origen en la Escuela Gratuita de dibujo, que fundà l’any 1779 la Societat Econòmica d’Amics del País, inspirada en les idees de la Il·lustració. Un dels grans protectors d’aquesta Escola fou el Cardenal Antoni Despuig, del qual encara es conserven les reproduccions de les estàtues romanes que va regalar a l’Escola.

L’antiga Escola es convertí en Academia de Nobles Artes de Palma l’any 1849, una de les més antigues d’Espanya. D’aquesta Acadèmia en foren professors i acadèmics, entre d’altres, Faust Morell i Orlandis, Pere d’Alcàntara Penya, Ricard Anckerman i Riera, Llorenç Cerdà Bisbal i l’arquitecte Guillem Forteza.

L’any 1904 l’Acadèmia passà a nomenar-se Escuela de Artes e Industrias i l’any 1910 l’Escola es convertí en Escola d’Arts i Oficis, la qual tenia com a finalitat els coneixements científics i artístics que constituïen el fonament de les indústries i les arts manuals d’aleshores. L’any 1916 l’Escola es traslladà a la seva ubicació actual, al carrer Llorenç Cerdà de Palma.

El resultat de la necessitat de regularitzar els plans d’estudis no arriba fins l’any 1963 on l’Escola canvia la denominació per Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics i es reglamenten els estudis. L’Escola de Palma tingué les següents seccions: Decoració i Art Publicitari, Disseny i Delineació Artística, i una secció de Tallers. Aquests estudis conduïen al títol de Graduat en Arts Aplicades.

L’any 1982 l’Escola començà les reformes i implantà els Plans Experimentals, dels quals l’Escola de Palma en fou capdavantera.

Durant el curs 1988-89 l’Escola va assumir la implantació anticipada de diversos estudis regulats per la nova reforma educativa: Batxillerat d’Arts i Cicles Formatius d’Arts Plàstiques i Disseny.

L’any 1992, s’establiren les denominacions genèriques dels centres públics d’ensenyaments artístics. Els centres que impartien Cicles Formatius d’Arts Plàstiques i Disseny passaren a denominar-se Escoles d’Art. A partir d’aquí els estudis varen deixar de ser experimentals per passar a regular-se segons la LOGSE.

L’any 1999 es transformà l’Escola d’Art en Escola Superior de Disseny i s’implantaren tres especialitats de Disseny: Gràfic, Interiors i Producte. El 2003 s’implantà Disseny de Moda.

El 2006 es publica la LOE, on es defineixen els ensenyaments artístics superiors dins l’Espai Europeu
d’Ensenyament Superior.

L’Escola Superior de Disseny comença els estudis conduents al Títol Superior de Disseny el curs 2010-201, en les especialitats de Gràfic, Interiors, Moda i Producte i també segueix impartint els cicles formatius de grau superior de Fotografia, Il·lustració i Joieria.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s